Donnerstag, 27. Juni 2013

Snickerdoodles

Auf Deutsch:
 Ein Traum aus Zimt und Zucker
Ingredients
For 2 dozen cookies:

1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
1 and 1/3 cup granulated sugar
1 large egg
2 teaspoons vanilla extract
3 cups all-purpose flour
2 teaspoons cream of tartar
1 teaspoon baking soda
2 and 1/2 teaspoons ground cinnamon
1/2 teaspoon salt

Topping:

1/4 cup granulated sugar
1 teaspoon cinnamon
          
Preheat oven to 375F degrees.
Prepare two large cookie sheets.

1. Topping: Combine 1/4 cup granulated sugar with 1 teaspoon cinnamon in a small bowl. Set aside.

2. Cookies: In a large bowl cream the softened butter for about 1 minute on medium speed with a hand-mixer. Get it nice and smooth, then add the sugar on medium speed until fluffy and light in color. Mix in egg and vanilla.

3. In a second bowl, mix together the flour, cream of tartar, baking soda, cinnamon, and salt.

4. With the mixer running on low speed, slowly add the dry ingredients to the wet ingredients.

5. Take 1.5 - 2 Tablespoons of dough and roll into a ball. Roll the dough balls into the cinnamon-sugar topping.

6. Bake cookies for 11-12 minutes. Allow cookies to cool on the baking sheet for 10 minutes and transfer to a wire rack to cool completely.


Zutaten
Für 24 Kekse:

225 g Butter, weich
300 g feiner Zucker
1 Ei
2 TL Vanillearoma
360 g Mehl
2 TL Weinsteinbackpulver
1 TL Natron
2 1/2 TL Zimt
1/2 TL Salz

Topping:

55 g feiner Zucker
1 TL Zimt

Backofen auf 190 °C vorheizen,
zwei Backbleche mit Backpapier auslegen.

1. Topping: Zucker und Zimt in einer kleinen flachen Schüssel mischen, beiseite stellen.

2. Cookies: Die weiche Butter in einer großen Schüssel mit einem Handrührgerät für ca. 1 Minute auf mittlerer Stufe cremig schlagen. Dann den Zucker dazugeben und rühren, bis die Masse schaumig und heller wird. Das Ei und Vanillearoma untermengen.

 3. In einer zweiten Schüssel das Mehl, Weinsteinbackpulver, Natron, Zimt und Salz vermengen.

4. Das Handrührgerat auf die unterste Stufe stellen und langsam die trockenen Zutaten mit den feuchten Zutaten vermengen. 

5. Mit 1.5 – 2 Esslöffel Teig Kugeln formen und diese im Zimt-Zucker-Topping wälzen.

6. Cookies für ca. 11-12 Minuten backen. 10 Minuten auf dem Backblech auskühlen lassen und dann auf einem Kuchengitter vollständig abkühlen lassen.

Sweet Dreams,

Anni

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