Dienstag, 2. Juli 2013

Soft Pretzel Balls

Enjoy them right out of the oven!




Soft Pretzel Balls


Ingredients for 3 dozen

Fluffige
Bretzel Kugeln

Zutaten für ca. 36 Stück
1 tbsp. vegetable shortening/ butter
1 and 1/3 cup hot but not boiling water
2 and 1/4 tsp. yeast
1 tbsp. granulated sugar
1/2 tsp. salt
3 and 1/4 cup flour
3 tbsp. (salted) butter
2 tbsp. coarse salt
1 EL pflanzliches Fett/ Butter
335 ml heißes, aber nicht kochendes Wasser
2 1/4 TL Trockenhefe
1 EL feiner weißer Zucker
1/2 TL Salz
390 g Mehl
3 EL (gesalzene) Butter
2 EL grobkörniges Salz

1. Preheat oven to 400 degrees Fahrenheit.

2. Grease two baking sheets with shortening or butter.

3. In a small bowl, add the yeast to your water and let sit for five minutes, until foamy.

4. Add sugar and salt to yeast and stir well.

5. Combine yeast mixture and 3 and 1/4 cups flour until completely mixed. Knead your dough until it is smooth and elastic.

6. Form one inch balls.

7. Melt your butter in a small bowl and roll the dough balls in it. Sprinkle with salt.

8. Bake for 10-15 minutes until golden brown. You want the balls to have a nice dark brown crust on the bottom side – be careful that it does not turn into a black crust…what can happen very fast ;)

1. Backofen auf 205 ° Celsius vorheizen.

2. Zwei Backbleche mit pflanzlichem Fett oder Butter einfetten.

3. In einer kleinen Schüssel die Hefe zu dem Wasser geben und für 5 Minuten ruhen lassen, bis die Hefe schäumt.

4. Zucker und Salz gut untermengen.

5. Das Mehl portionsweise zum Hefemix geben bis eine einheitliche Masse entsteht. Den Teig anschließend kneten bis er weich und elastisch ist.

6. 2,5 cm große Kugeln formen.

7. Die Butter in einem kleinen Schälchen schmelzen und die Kugeln darin rollen. Mit Salz bestreuen.

8. Für 10-15 Minuten goldbraun backen. Achtung, die Unterseite der Kugeln wird sehr schnell dunkel! Ihr wollt eine schöne dunkelbraune, aber nicht schwarze, Kruste ;)



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